Snel en voordelig jouw energielabel geregeld

Wij stellen voordelige energielabels vast en bieden advies voor mensen over hoe je je woning, recreatiewoning, winkelpand of kantoorgebouw energiebesparend kunt maken. Naast het opstellen van het energielabel regelen we ook de subsidieaanvraag voor jou!

Vraag een offerte aan voor jouw energielabel
Voor- en achternaam *
E-mailadres
Telefoonnummer *

Waarom je kiest voor ons

Oplevering binnen 2-3 werkdagen

Sterk in communicatie en service

Vriendelijk en meedenkend in oplossingen

Is een energielabel nou écht nodig?

Een Europese richtlijn die sinds 1 januari 2021 verplicht is bij de verkoop en verhuur van woningen, recreatiewoningen, winkelpanden en kantoren, is het energielabel. Het energielabel, een essentieel hulpmiddel, wordt beoordeeld op 150 kenmerken om de energiezuinigheid, milieuvriendelijkheid en energiebesparing van een pand vast te stellen.

Bovendien identificeert het mogelijkheden om de weg te vinden naar een energieneutraal gebouw. Wij kunnen je helpen je aan je verplichtingen te voldoen!

In 3 stappen naar jouw energielabel

Aanvraag

Dien je aanvraag snel en gemakkelijk in via onze website. Zodra de aanvraag is ingediend nemen we zo snel mogelijk contact met je op. 

Afspraak

Via telefonisch contact plannen we een afspraak in. Onze adviseur komt bij jou langs om het pand te inspecteren. 

Energielabel

Na de inspectie wordt jouw energielabel berekend en ontvang je deze via de mail!

Wat houdt een energielabel in?

Een energielabel is een document dat de energieprestatie van een woning of gebouw aangeeft. Het label varieert van A tot G, waarbij A staat voor zeer energiezuinig en G voor zeer energieonzuinig. Het energielabel biedt inzicht in het energieverbruik van de woning en suggereert energiebesparende maatregelen.

Waarom is een energielabel belangrijk?

Het energielabel is cruciaal omdat het inzicht verschaft in de energie-efficiëntie van een woning. Een energiezuinige woning heeft tal van voordelen, waaronder lagere energiekosten, een beter binnenklimaat en minder CO2-uitstoot. Bovendien is een energiezuinige woning aantrekkelijker voor potentiële kopers of huurders.

De voordelen van een energielabel

Het hebben van een energielabel brengt verschillende voordelen met zich mee. Allereerst geeft het inzicht in de energie-efficiëntie van je woning en helpt het je besparen op energiekosten. Daarnaast draag je bij aan een duurzamere toekomst door het verminderen van je CO2-uitstoot. Een energiezuinige woning is ook comfortabeler, omdat de isolatie en ventilatie optimaal zijn. Bovendien kan een energiezuinige woning aantrekkelijker zijn voor potentiële kopers of huurders. Een energielabel fungeert als een bewijs van de energieprestatie van je woning en kan een positieve invloed hebben op de waarde ervan.

Het verbeteren van het energielabel

Nadat je het energielabel van je woning hebt ontvangen, zijn er diverse manieren om het te verbeteren. Neem energiebesparende maatregelen om de energie-efficiëntie van je woning te verhogen en mogelijk een beter label te verkrijgen. Wij bieden graag een checklist met energiebesparende aanbevelingen.

Invloed van groene energie

Het gebruik van groene energiebronnen kan ook een positieve invloed hebben op je energielabel. Overweeg de installatie van bijvoorbeeld zonnepanelen of een windturbine, waarmee je zelf duurzame energie kunt opwekken. Door groene energie te gebruiken, verminder je niet alleen je ecologische voetafdruk, maar verhoog je ook de energie-efficiëntie van je woning.

Het energielabel en de waarde van een woning

Het energielabel kan van invloed zijn op de waarde van je woning. Potentiële kopers of huurders hechten steeds meer belang aan energie-efficiëntie en duurzaamheid. Een woning met een gunstig energielabel kan daarom aantrekkelijker zijn en mogelijk een hogere verkoop- of huurprijs opleveren. Het is dus de moeite waard om te investeren in het verbeteren van het energielabel van je woning.

Veelgestelde vragen over het energielabel

Het energielabel voor woningen is tien jaar geldig. Na die periode moet je een nieuw energielabel aanvragen.

Nee, het energielabel moet worden opgesteld door een erkend energieadviseur. Deze professional heeft de expertise om een nauwkeurig energielabel voor je woning op te stellen.

Een slecht energielabel betekent dat je woning minder energie-efficiënt is. Het is echter niet verplicht om je energielabel te verbeteren. Het kan echter wel lonend zijn om energiebesparende maatregelen te nemen om kosten te verlagen en het comfort te verhogen.

Ja, bij de verkoop of verhuur van een woning is een geldig energielabel verplicht en moet deze aan de nieuwe eigenaar of huurder worden overhandigd.

Je kunt de energieprestatie van je woning verbeteren door energiebesparende maatregelen te nemen, zoals isolatie, energiezuinige verwarmingssystemen en het gebruik van groene energiebronnen. Daarnaast is bewust omgaan met energieverbruik, zoals efficiënt gebruik van apparaten en verlichting, van belang.

Ik wil graag worden teruggebeld!