Energielabel voor jouw recreatiewoning

Als eigenaar van een recreatiewoning ben je verplicht om bij verkoop of verhuur over een geldig energielabel te beschikken. De rijksoverheid heeft besloten dat dit voor verhuur geregeld moet zijn vóór 1 januari 2024. Deze verplichting is vastgelegd in de Europese richtlijn energieprestatie van gebouwen, welke door de rijksoverheid is omgezet in het Besluit energieprestatie gebouwen. 

Heb je een recreatiewoning in Friesland met nog geen geldig energielabel?

Ik help je graag verder bij het leveren van uw eigen energielabel en advies. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig een recreatiewoning is en waar verbeterpunten liggen.

Voorlopig is alleen een geldig energielabel verplicht voor recreatiewoningen. Mogelijk worden hier in de nabije decennia extra verplichtingen aan toegevoegd. Dit zie je ook in de verhuursector waar bijvoorbeeld minimaal energielabel D verplicht is vanaf 2030. 

Heb je geen energielabel dan riskeer je hiermee een boete die opgelegd wordt door Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). De boete bedraagt per object 435 euro.

Regel snel en eenvoudig een energielabel voor uw recreatiewoning voor 1 januari 2024

Wil je weten welke maatregelen voor jouw recreatiewoning interessant zijn om te nemen? Vraag dan het energiemaatwerk aan, dit kun je toevoegen bij de offerte aanvraag.

Vul hier je adres(sen) in
Wie is aanwezig tijdens de inspectie?
Geef een omschrijving indien nodig...

Een energielabel voor jouw recreatiewoning

Ben je eigenaar van een recreatiewoning en benieuwd naar het energielabel? Een energielabel voor je recreatiewoning biedt waardevolle informatie over de energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid van je woning. Ontdek hier alles wat je moet weten over energielabels voor recreatiewoningen, de voordelen ervan en hoe je een energielabel kunt aanvragen.

Waarom is een energielabel voor je recreatiewoning belangrijk?

Een energielabel is niet alleen verplicht bij de verkoop of verhuur van reguliere woningen, maar geldt ook voor recreatiewoningen. Dit label varieert van A tot G en geeft aan hoe energiezuinig je woning is. Met een energielabel kun je verder:

  • Inzicht krijgen in het energieverbruik van je recreatiewoning.
  • Ontdekken welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn.
  • Bijdragen aan een duurzamere toekomst door je CO2-uitstoot te verminderen.
  • Je woning aantrekkelijker maken voor potentiële huurders of kopers.