Energielabel Groningen

Wij stellen voordelig energielabels en advies op voor uw woning, recreatiewoning, winkelpand of kantoorgebouw en regelen vervolgens de subsidieaanvraag voor jou!

Bereken de prijs voor jouw energielabel

Waarom je kiest voor ons

Oplevering binnen 2-3 werkdagen

Sterk in communicatie en service

Vriendelijk en meedenken in oplossingen

Heb je nou echt een energielabel in Groningen nodig?

Het energielabel is een Europese richtlijn die sinds 1 januari 2021 verplicht is bij de verkoop en verhuur van woningen, recreatiewoningen, winkelpanden en kantoren. Je kan dus echt niet zonder…

Het energielabel wordt op 150 kenmerken getoetst om te zien hoe zuinig, milieuvriendelijk en energiebesparend een woning of gebouw is en welke verbetermogelijkheden er zijn richting een energieneutrale woning of kantoor. Zullen wij je helpen om aan je plicht te voldoen? Dan bel ik je zo terug!

In 3 stappen jouw energielabel

Aanvraag

Dien je aanvraag snel en gemakkelijk in via onze website. Zodra de aanvraag is ingediend nemen we zo snel mogelijk contact met je op. 

Afspraak

Via telefonisch contact plannen we een afspraak in. Onze adviseur komt bij jou langs om het pand te inspecteren. 

Energielabel

Na de inspectie wordt jouw energielabel berekend en ontvang je deze via de mail!

Wat is een energielabel

Een energielabel is een document dat de energieprestatie van een woning of gebouw aangeeft. Het label varieert van A tot G, waarbij A staat voor zeer energiezuinig en G voor zeer energieonzuinig. Het energielabel geeft inzicht in het energieverbruik van de woning en geeft suggesties voor energiebesparende maatregelen.

Waarom is een energielabel belangrijk?

Het energielabel is belangrijk omdat het inzicht geeft in de energie-efficiëntie van een woning. Een energiezuinige woning heeft vele voordelen, zoals lagere energiekosten, een beter binnenklimaat, en een lagere CO2-uitstoot. Bovendien kan een energiezuinige woning aantrekkelijker zijn voor potentiële kopers of huurders.

De voordelen van een energielabel

Het hebben van een energielabel brengt verschillende voordelen met zich mee. Allereerst geeft het inzicht in de energie-efficiëntie van je woning en helpt het je besparen op energiekosten. Daarnaast draag je bij aan een duurzamere toekomst door het verminderen van je CO2-uitstoot. Een energiezuinige woning is ook comfortabeler, omdat de isolatie en ventilatie optimaal zijn. Bovendovendien kan een energiezuinige woning aantrekkelijker zijn voor potentiële kopers of huurders. Een energielabel fungeert als een bewijs van de energieprestatie van je woning en kan een positieve invloed hebben op de waarde ervan.

Het verbeteren van het energielabel

Als je eenmaal het energielabel van je woning hebt verkregen, zijn er verschillende manieren om het te verbeteren. Door energiebesparende maatregelen te treffen, kun je de energie-efficiëntie van je woning verhogen en mogelijk een beter energielabel behalen. Wij geven je graag een checklist met energiebesparende maatregelen.

Invloed van groene energie

Het gebruik van groene energiebronnen kan ook een positieve invloed hebben op je energielabel. Overweeg de installatie van bijvoorbeeld zonnepanelen of een windturbine, waarmee je zelf duurzame energie kunt opwekken. Door groene energie te gebruiken, verminder je niet alleen je ecologische voetafdruk, maar verhoog je ook de energie-efficiëntie van je woning.

Het energielabel en de waarde van een woning

Het energielabel kan van invloed zijn op de waarde van je woning. Potentiële kopers of huurders hechten steeds meer belang aan energie-efficiëntie en duurzaamheid. Een woning met een gunstig energielabel kan daarom aantrekkelijker zijn en mogelijk een hogere verkoop- of huurprijs opleveren. Het is dus de moeite waard om te investeren in het verbeteren van het energielabel van je woning.

Hoe duurzaam is de provincie Groningen?

Duurzame ontwikkeling is één van de belangrijkste uitgangspunten van het Groningse beleid. De consequenties van de handelingen van de inwoners van Groningen zorgen voor veranderingen in de leefomgeving die vragen om een forse inzet op duurzaamheid. De provincie Groningen wil koploper zijn op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast wil Groningen als regionale overheid de voorbeeldfunctie vervullen. In 2018 heeft er een onderzoek plaatsgevonden door de organisatie van natuur en milieu, waaruit naar voren is gekomen dat Groningen op plaats 5 staat wat betreft duurzaamheid in Nederland. Echter staat Groningen wel op nummer 1 als meest duurzame stad van het noorden! Wil jij ook bijdragen aan het verduurzamen van de provincie Groningen? Kijk dan eerst wat het huidige energielabel is van je woning.  

Veelgestelde vragen over het energielabel

Het energielabel voor woningen is tien jaar geldig. Na die periode moet je een nieuw energielabel aanvragen.

Nee, het energielabel moet worden opgesteld door een erkend energieadviseur. Deze professional heeft de expertise om een nauwkeurig energielabel voor je woning op te stellen.

Een slecht energielabel betekent dat je woning minder energie-efficiënt is. Het is echter niet verplicht om je energielabel te verbeteren. Het kan echter wel lonend zijn om energiebesparende maatregelen te nemen om kosten te verlagen en het comfort te verbeteren.

Ja, bij de verkoop of verhuur van een woning is een geldig energielabel verplicht en moet deze aan de nieuwe eigenaar of huurder worden overhandigd.

Je kunt de energieprestatie van je woning verbeteren door energiebesparende maatregelen te nemen, zoals isolatie, energiezuinige verwarmingssystemen en het gebruik van groene energiebronnen. Daarnaast is bewust omgaan met energieverbruik, zoals efficiënt gebruik van apparaten en verlichting, van belang.

Ik wil graag worden teruggebeld!