Heeft jouw kantoor Energielabel C of beter...

Vanaf 1 januari 2023 is dit verplicht en mag de gemeente handhaven op dit besluit. Maak snel een afspraak om te checken of jij aan deze regels voldoet.

Waarom je kiest voor ons

Contact binnen
2-3 werkdagen

Sterk in communicatie en service

Vriendelijk en meedenken in oplossingen

Voldoe nu aan de labelplicht

Het energielabel is een Europese richtlijn die sinds 1 januari 2021 verplicht is bij de verkoop en verhuur van woningen, recreatiewoningen, winkelpanden en kantoren. Je kan dus echt niet zonder…

Het energielabel wordt op 150 kenmerken getoetst om te zien hoe zuinig, milieuvriendelijk en energiebesparend een woning of gebouw is en welke verbetermogelijkheden er zijn richting een energieneutrale woning of kantoor. Zullen wij je helpen om aan je plicht te voldoen? Dan bel ik je zo terug!

In 3 stappen jouw energielabel

Aanvraag

Dien je maatwerk advies aanvraag snel en gemakkelijk in via onze website. Zodra de aanvraag is ingediend nemen we zo snel mogelijk contact met je op. 

Verbetermaatregelen

Wij geven aan wat je uit kan voeren als verbetermaatregelen om te voldoen aan de norm. 

Energielabel

Na een nieuwe wordt jouw energielabel berekend en ontvang je een energielabel die voldoet aan de eisen!

Wat is een Energielabel C voor Kantoren?

Het energielabel C is een certificeringssysteem dat aangeeft hoe energiezuinig een gebouw is. Voor kantoren geldt een verplichting om minimaal energielabel C te hebben, zoals vastgelegd in de wet- en regelgeving. Het label varieert van A (meest energiezuinig) tot G (minst energiezuinig). Een energielabel C geeft aan dat uw kantoorpand een gemiddeld energieverbruik heeft in vergelijking met andere kantoren

Waarom is een Energielabel C Belangrijk?

  1. Wettelijke Verplichting: Het verkrijgen van een energielabel C voor uw kantoor is een wettelijke verplichting. Het niet naleven van deze verplichting kan leiden tot boetes en andere juridische consequenties.

  2. Kostenbesparing: Een energiezuinig kantoor leidt tot lagere energiekosten. Door te investeren in energiebesparende maatregelen kunt u aanzienlijke besparingen realiseren op uw energierekeningen op de lange termijn.

  3. Duurzaam Imago: Het hebben van een energielabel C laat zien dat uw organisatie zich inzet voor duurzaamheid en milieubewustzijn. Dit kan uw imago versterken en klanten, werknemers en investeerders aantrekken die belang hechten aan duurzaam ondernemen.

  4. Waardevermeerdering: Een energiezuinig kantoor heeft een hogere marktwaarde. Wanneer u in de toekomst uw kantoor wilt verkopen of verhuren, kan het energielabel C een positieve invloed hebben op de waarde en aantrekkelijkheid van uw pand.

Hoe uw Gebouw te Optimaliseren voor een Energielabel C?

Om uw gebouw te optimaliseren voor een energielabel C, zijn er verschillende stappen die u kunt nemen. Hieronder bespreken we enkele belangrijke maatregelen die u kunt overwegen. Heb je hier hulp bij nodig? Bel dan gerust even!

Een grondig maatwerk advies is essentieel om inzicht te krijgen in de huidige energie-efficiëntie van uw kantoor. Door een gedetailleerde analyse uit te voeren, kunt u potentiële zwakke punten identificeren en gerichte verbeteringen toepassen. Een maatwerk advies omvat meestal een grondige inspectie van het gebouw, het verzamelen van maatwerk advies en het identificeren van energiebesparende mogelijkheden.

Het verbeteren van de isolatie en luchtdichtheid van uw kantoor is een effectieve manier om het energieverbruik te verminderen. Door het isoleren van muren, daken, vloeren en ramen kunt u warmteverlies beperken en energiebesparingen realiseren. Het gebruik van hoogwaardige isolatiematerialen en het dichten van luchtlekken dragen bij aan een betere energie-efficiëntie van het gebouw.

Het optimaliseren van het verwarmings- en koelingssysteem van uw kantoor is een belangrijke stap naar een energielabel C. Overweeg het gebruik van energiezuinige verwarmings- en koelsystemen, zoals warmtepompen of hoogrendementsketels. Daarnaast kunt u de thermostaat instellen op een comfortabele, maar energiebesparende temperatuur en zorgen voor regelmatig onderhoud van de apparatuur.

Het vervangen van traditionele verlichting door energiezuinige LED-verlichting kan aanzienlijke energiebesparingen opleveren. Daarnaast is het raadzaam om energie-efficiënte apparatuur te gebruiken en ervoor te zorgen dat deze wordt uitgeschakeld wanneer ze niet in gebruik zijn. Bewustwording van energieverbruik onder medewerkers kan ook bijdragen aan een efficiënter gebruik van elektrische apparaten.

Het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, zoals zonnepanelen of windturbines, kan helpen om uw kantoor energieneutraal te maken en de CO2-uitstoot te verminderen. Door zelf energie op te wekken, kunt u niet alleen voldoen aan de eisen van energielabel C, maar ook profiteren van lagere energiekosten op de lange termijn.

Het stimuleren van bewustwording en het bevorderen van energiezuinig gedrag onder medewerkers kan een significant verschil maken. Organiseer trainingen en communicatiecampagnes om het belang van energie-efficiëntie te benadrukken, moedig medewerkers aan om energiebewuste gewoonten aan te nemen, zoals het uitschakelen van verlichting en het verminderen van onnodig energieverbruik.

Tijd om actie te ondernemen?

Het verkrijgen van een energielabel C voor uw kantoor is niet alleen een wettelijke verplichting, maar biedt ook tal van voordelen op het gebied van kostenbesparing, duurzaamheid en waardevermeerdering. Door het implementeren van de genoemde maatregelen kunt u de energie-efficiëntie van uw gebouw verbeteren en bijdragen aan een groenere toekomst. Het optimaliseren van de duurzaamheid van uw kantoor is een investering die zichzelf op verschillende manieren terugverdient.

Ik wil graag worden teruggebeld!

Vul hier je gegevens in voor een offerte