Wij stellen voordelig energielabels en advies op voor uw woning, recreatiewoning, winkelpand of kantoorgebouw en regelen vervolgens de subsidieaanvraag voor jou!
Het energielabel is een Europese richtlijn die sinds 1 januari 2021 verplicht is bij de verkoop en verhuur van woningen, recreatiewoningen, winkelpanden en kantoren. Je kan dus echt niet zonder…
Het energielabel wordt op 150 kenmerken getoetst om te zien hoe zuinig, milieuvriendelijk en energiebesparend een woning of gebouw is en welke verbetermogelijkheden er zijn richting een energieneutrale woning of kantoor. Zullen wij je helpen om aan je plicht te voldoen? Dan bel ik je zo terug!
Dien je aanvraag snel en gemakkelijk in via onze website. Zodra de aanvraag is ingediend nemen we zo snel mogelijk contact met je op.
Via telefonisch contact plannen we een afspraak in. Onze adviseur komt bij jou langs om het pand te inspecteren.
Na de inspectie wordt jouw energielabel berekend en ontvang je deze via de mail!
Een energielabel is een document dat de energieprestatie van een woning of gebouw aangeeft. Het label varieert van A tot G, waarbij A staat voor zeer energiezuinig en G voor zeer energieonzuinig. Het energielabel geeft inzicht in het energieverbruik van de woning en geeft suggesties voor energiebesparende maatregelen.
Het energielabel is belangrijk omdat het inzicht geeft in de energie-efficiëntie van een woning. Een energiezuinige woning heeft vele voordelen, zoals lagere energiekosten, een beter binnenklimaat, en een lagere CO2-uitstoot. Bovendien kan een energiezuinige woning aantrekkelijker zijn voor potentiële kopers of huurders.
Het hebben van een energielabel brengt verschillende voordelen met zich mee. Allereerst geeft het inzicht in de energie-efficiëntie van je woning en helpt het je besparen op energiekosten. Daarnaast draag je bij aan een duurzamere toekomst door het verminderen van je CO2-uitstoot. Een energiezuinige woning is ook comfortabeler, omdat de isolatie en ventilatie optimaal zijn. Bovendovendien kan een energiezuinige woning aantrekkelijker zijn voor potentiële kopers of huurders. Een energielabel fungeert als een bewijs van de energieprestatie van je woning en kan een positieve invloed hebben op de waarde ervan.
Als je eenmaal het energielabel van je woning hebt verkregen, zijn er verschillende manieren om het te verbeteren. Door energiebesparende maatregelen te treffen, kun je de energie-efficiëntie van je woning verhogen en mogelijk een beter energielabel behalen. Wij geven je graag een checklist met energiebesparende maatregelen.
Het gebruik van groene energiebronnen kan ook een positieve invloed hebben op je energielabel. Overweeg de installatie van bijvoorbeeld zonnepanelen of een windturbine, waarmee je zelf duurzame energie kunt opwekken. Door groene energie te gebruiken, verminder je niet alleen je ecologische voetafdruk, maar verhoog je ook de energie-efficiëntie van je woning.
Het energielabel kan van invloed zijn op de waarde van je woning. Potentiële kopers of huurders hechten steeds meer belang aan energie-efficiëntie en duurzaamheid. Een woning met een gunstig energielabel kan daarom aantrekkelijker zijn en mogelijk een hogere verkoop- of huurprijs opleveren. Het is dus de moeite waard om te investeren in het verbeteren van het energielabel van je woning.
De gemeente Leeuwarden heeft een ‘Duurzaamheidsprogramma Volhoudbaar’ met 3 belangrijke onderwerpen: duurzame energie, klimaataanpassing en circulaire economie. De gemeente Leeuwarden werkt aan een duurzame gemeente en het verduurzamen van woningen. Hierbij willen ze zo veel mogelijk energie besparen en daarnaast energie zo duurzaam mogelijk opwekken. Ook willen ze inwoners helpen bij het verduurzamen van de woningen.
De gemeente Leeuwarden wil in 2030 CO2-neutraal zijn. Ze willen energie besparen, CO2-uitstoot voorkomen en uiteindelijk CO2-neutraal worden. Ook gaan ze duurzaam om met de grondstoffen in onze infrastructuur, bouwwerken en producten. De gemeente Leeuwarden probeert zoveel mogelijk opnieuw te gebruiken. Ook hiermee voorkomen ze CO2-uitstoot.
Het energielabel voor woningen is tien jaar geldig. Na die periode moet je een nieuw energielabel aanvragen.
Nee, het energielabel moet worden opgesteld door een erkend energieadviseur. Deze professional heeft de expertise om een nauwkeurig energielabel voor je woning op te stellen.
Een slecht energielabel betekent dat je woning minder energie-efficiënt is. Het is echter niet verplicht om je energielabel te verbeteren. Het kan echter wel lonend zijn om energiebesparende maatregelen te nemen om kosten te verlagen en het comfort te verbeteren.
Ja, bij de verkoop of verhuur van een woning is een geldig energielabel verplicht en moet deze aan de nieuwe eigenaar of huurder worden overhandigd.
Je kunt de energieprestatie van je woning verbeteren door energiebesparende maatregelen te nemen, zoals isolatie, energiezuinige verwarmingssystemen en het gebruik van groene energiebronnen. Daarnaast is bewust omgaan met energieverbruik, zoals efficiënt gebruik van apparaten en verlichting, van belang.