Welk energielabel heeft mijn huis?

Welk energielabel heeft mijn huis?

Inleiding

Het energielabel van uw woning geeft aan hoe energiezuinig uw huis is. Het label varieert van A (zeer energiezuinig) tot en met G (zeer onzuinig). Het bepalen van uw energielabel kan u helpen bij het maken van keuzes voor energiebesparende maatregelen. In deze blog gaan we in op hoe u kunt achterhalen welk energielabel uw woning heeft en wat dit betekent.

Het energielabel achterhalen

U kunt eenvoudig online controleren welk energielabel uw huis heeft. Dit kan bijvoorbeeld via de website van de Rijksoverheid. U heeft hiervoor uw DigiD nodig. Na het inloggen krijgt u direct te zien welk energielabel uw woning heeft. Het is belangrijk om te weten dat dit een voorlopig energielabel is. Voor een definitief energielabel moet u een energieadviseur inschakelen.

Het betekenis van het energielabel

Het energielabel geeft met klassen (A tot en met G) en kleuren (groen tot en met rood) aan hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke huizen. Een groen A-label is het meest energiezuinig en een rood G-label het minst. Hoe energiezuiniger het huis, des te aantrekkelijker het kan zijn voor potentiƫle kopers of huurders. Een energiezuinig huis kan immers lagere energiekosten betekenen.

Verbetering van het energielabel

Als uw woning een laag energielabel heeft, kunt u overwegen om energiebesparende maatregelen te nemen. Denk aan het plaatsen van zonnepanelen, het isoleren van uw dak, muren of vloer, of het installeren van een energiezuinige verwarmingsketel door onze partners. Door deze maatregelen kan uw energielabel verbeteren, wat een positief effect heeft op de waarde van uw woning en op uw energierekening.

Conclusie

Het kennen van uw energielabel is belangrijk om te weten hoe energiezuinig uw woning is. Daarnaast kan het u helpen bij het maken van beslissingen over mogelijke energiebesparende maatregelen. Vergeet niet dat het online achterhalen van uw energielabel slechts een indicatie geeft. Voor een definitief label dient u een energieadviseur in te schakelen.

Het is tijd voor verandering

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we u kunnen ondersteunen bij het verbeteren of aanvragen van uw energielabel. Samen kunnen we een verschil maken en bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Vul hier je gegevens in voor een offerte