1. Vervang lampen voor LED verlichting
LED Lampen zijn zo 75% zuiniger dan gloeilampen of halogeenlampen. LED lampen gaan ook zo 7x langer meeā€¦
2. Dichten van spleten en kieren
Wanneer het huis niet luchtdicht is voelt dat niet comfortabel aan. Je bent dan vaak geneigd om de verwarming een graadje hoger te zetten. Uiteraard ga je hierdoor meer energieverbruiken en het probleem blijft bestaan. Een eenvoudige manier is het plaatsen van tochtstrippen bij ramen en deuren. Kieren bij kozijnen is kitten de beste oplossing.
3. Het plaatsen van radiatorfolie
Het plaatsen van radiatorfolie tussen wand en radiator zodat de warmte meer binnen blijft en niet je koude wand verwarmd.
4. Het plaatsen van radiatorventilatoren
Het plaatsen van radiatorventilatoren onder de radiatoren zorgt ervoor dat de warmte lucht met een boost in de ruimte geblazen wordt, waardoor de ruimte sneller verwarmd wordt. Hiermee bespaar je al snel 10% gasverbruik mee. Kosten zijn daardoor snel terugverdiend.
5. Plaats isolerende gordijnen
Voor het beste effect bij slecht isolerende ramen enkelglas, voorzetramen en dubbelglas. Ook is het belangrijk dat de gordijnen niet over de verwarming vallen, dat werkt juist averechts
6. Het plaatsen van een energiezuinige douchekop
Dit zorgt ook voor minder water verbruik + minder lang douchen helpt zeker.
7. Infraroodpanelen
Verwarm een ruimte met infraroodpanelen i.p.v. hoog temperatuur radiatoren bijvoorbeeld interessant als je veel thuiswerkt.
8. Inductie kookplaat
Schaf een inductie kookplaat aan. Afhankelijk van de gasprijzen verdien je dit tussen 8-10 jaar terug.
9. Vervang oude apparaten voor energiezuinige apparaten.
Deze herken je door het verplichte energielabel. De beste apparaten worden met A+++ aangeduid en loopt terug naar energielabel G apparaten.
10. Een slimme meter
chaf een slimme meter aan die het realtime energieverbruik en eventuele productie van zonnepanelen meet. Met de slimme meter spoor je sluipverbruikers op die jaarlijks veel onnodige kosten bezorgen. De Cemm is een goede slimme meter die je hierbij kan helpen.
Vorige slide
Volgende slide

Vul hier je gegevens in voor een offerte